Oblazinjeno pohištvo

NOTRANJA OPREMA JE DUŠA VSAKEGA PROSTORA, OBLAZINJENI ELEMENTI PA SO NJENE VREDNOTE

 

Sedežne garniture, zofe- sofe, divani, fotelji, postelje niso samo žive priče sedanjih zgodb, ampak tudi oddaljene preteklosti, niso samo znamenja naše ali vaše intimne zgodovine, ampak nosilci kulturnih in estetskih vplivov velikih slogovnih obdobij: renesanse, baroka, rokokoja, klasicizma ter moderne dobe. V ateljeju KLUN AMBIENTI pri oblikovanju oblazinjenih elementov sledimo tako intimnim zgodbam kot osrednjim slogovnim smernicam v dizajnu, ki jih nadgrajujemo s svojimi inovativnimi rešitvami.

Pri tem so naše vizije v izhodišču podrejene ambientalnim zakonitostim: tako v materialu in podobi kot v dimenzijah, predvsem pa so prilagojene potrebam, željam in zahtevam naročnika, ki ga poskušamo že na začetku pritegniti v proces oblikovanja, saj se zavedamo, da ne samo skupaj z njim ustvarjamo njegovo lastno zgodbo, ampak se lahko od njega veliko naučimo tudi sami.

 

PONUJAMO VAM IZJEMEN IN PESTER PROGRAM OBLAZINJENEGA POHIŠTVA

 

SEDEŽNI program (sedežne garniture; zofe, polfotelji, stoli);

POSTELJNI program (postelje z ergonomskimi vzmetnicami KLUN); 

unikatno tapetništvo (izdelava zof, sedežnih garnitur po želji naročnika)

 

Tapetništvo ni samo sestavni del ustvarjalnega procesa v našem ateljeju - poleg krojilnice oziroma šivalnice ter tapetniškega dela zajema tudi:

- oblazinjanje talnih in stenskih oblog,

- oblazinjanje vrat,

- obnovitev starega oblazinjenega pohištva,

- izdelavo zaves in dekoracij.

To pomeni, da lahko vaš prostor po vaši želji tako rekoč »oblečemo«.

 

Pri ustvarjanju elementov - ambientov KLUN, ki so zaščiteni s cerifikatom kakovosti KLUN, sledimo naslednjim osnovnim načelom:

- moderno in funkcionalno oblikovani izdelki z lastno identiteto;

o        na tej ravni so naši izdelki podrejeni sodobnim ergonomskim dognanjem in merilom ter njihovi ambientalni umeščenosti;

- povezovanje tradicije z modernimi dognanji na področju dizajna;

o        ker se zavedamo, da je nemogoče ustvarjati ločeno od preteklih dosežkov, nadgrajujemo klasiko in modernemu skušamo vtisniti klasični pečat;

- uporaba visokokakovostnih materialov;

o        v tem segmentu dajemo prednost naravnim trajnim materialom in barvam, ki učinkujejo prijetno, sproščujoče;

- izvirne oblikovne rešitve, ki se prilagajajo potrebam in željam naročnikov ter jih nadgrajujejo;

o        šele s tem lahko zagotovimo individualnost, neponovljivost in neprimerljivost izdelka, ki so osnova za njegovo trajnost.

 

»Spomini zunanjega sveta ne bodo imeli nikoli iste tonalnosti kot spomini na dom. /.../ S priklicovanjem spominov na dom priklicujemo vrednote sanj.« (G. Bachelard: Poetika prostora, 2001)